Hurghada / Rode zee

Hurghada was aan het begin van de negentiende eeuw nog een onbekend vissersplaatje aan de rode zee. In de jaren zestig van de twintigste eeuw trokken de eerste duikers naar deze plek en ontdekten het onderwater paradijs. Het dorpje is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke badplaats en tot een uitstekend duikcentrum. Hurghada bestaat uit twee delen. Dahar is het oude centrum met nog altijd een bedrijvige visserij. Hier kun je het kalme levensritme van Egypte nog vinden. De slagerij met hangende vleeshompen, een bakkerij waar het brooddeeg buiten in de zon ligt te rijzen... alsof de tijd hier helemaal geen haast heeft.
Het uitbundige en toeristische deel kun je vinden in Sakalla, het moderne centrum van Hurghada. Er zijn talloze cafeetjes en restaurantjes waar je gewoon doorsnee Europees eten kun krijgen, maar je kunt je ook wagen aan Egyptische specialiteiten.
Vlak aan de kust van de rode zee vind je prachtige koraalriffen waar veel tropische vissen te bewonderen zijn. Het is een uitstekend gebied voor duikers, zonaanbidders of lekker slenteren langs de lange boulevard.