Egypte

Egypte is een enorm fascinerend land. Vooral de prachtige rode zee en de rijke historie met bezienswaardigheden als de Piramides van Gizeh, de Sphinx, Luxor, Toetanchamon en de Nijl maken Egypte het bezoeken zeker waard.
In de geschiedenis van Egypte is zo veel gebeurd en een groot aantal bezienswaardigheden is hiervan gelukkig nog overgebleven.

Het klimaat in Egypte is heerlijk, de zon schijnt er bijna altijd. Het land heeft prachtige culturele tradities. Want hoewel het toerisme steeds meer begint op te komen, blijft de cultuur nog in tact. Niet alleen is de oude cultuur te proeven maar ook de recentere cultuur.
Vooral de grotere badplaatsen als Hurghada trekken ieder jaar veel toeristen. Voor zowel zonaanbidders als fervente duikers biedt Egypte uitstekende mogelijkheden. Velen menen zelfs dat Egypte tot de wereldtop behoort als het gaat om duikgebieden. De Rode Zee ligt er vrijwel altijd keurig bij en is daarom zeer geschikt om onder water te bezichtigen. Prachtige koraalriffen en heel veel soorten tropische vissen zijn er te bewonderen.
Kortom: Wie eenmaal Egypte heeft gezien komt er nadien vele malen terug!